NAKIVO: představení funkce Globální vyhledávání

NAKIVO: představení funkce Globální vyhledávání
26 črn 2018

Jakmile Vaše virtuální prostředí obsahuje stovky či dokonce tisíce VM, může být orientace a rychlé nalezení konkrétní VM, zálohy, repliky, úlohy či jiné položky poměrně složité. Ručním hledáním můžete strávit spoustu času, který by se dal využít jinak. Navíc si musíte skvěle pamatovat názvy položek a jejich umístění. A to nebereme v úvahu možnost změny umístnění kvůli možné migraci. Aby tato práce byla jednodušší, je tu právě Globální vyhledávání. Tato funkce umožňuje rychlé nalezení jakékoli položky a provedení požadované akce.

Jak to funguje?

Globální vyhledávání je dostupné v NAKIVO UI pod ikonkou lupy.

Na screenshotu výše je ukázka, jak vypadá stránka s vyhledáváním. V levém panelu lze filtrovat jednotlivé kategorie: zálohy, repliky, úlohy a skupiny, chráněné položky, nechráněné položky, repozitáře a transportéry. Výsledky na zadanou frázi se ukazují okamžitě, není třeba kamkoli klikat. V průběhu psaní jsou dále upřesňovány. Hledání nerozlišuje velká a malá písmena.

Při hledání lze použít následující symboly pro lepší výsledky:

? – představuje jakýkoli znak; např.: „ubuntu1?a“ se zobrazí výsledky Ubuntu15a, Ubuntu16a atd.

* -  nahrazuje jakýkoli znak/y, hvězdička představuje žádný či více znaků; např.: „u*tu“ vrátí výsledky „Ubuntu“, „future“, kdy mezi hledanou syntaxí (mezi u a tu) není žádný další symbol, stejně jako zobrazení „Ubuntu“, kdy mezi oběma fragmenty jsou 3 další symboly

Provádění akcí

Globální vyhledávání představuje efektivní nástroj k provádění akcí přímo u nalezených výsledků. Na nalezené položky lze kliknout k zobrazení dostupných akcí, jež lze provést. Současně vidíte všechny související informace ve vyskakovacím okně.

Funkce Globální vyhledávání přijde vhod, když:

• Potřebujete nalézt VM zálohy, repliky, úlohy a další položky přímo v NAKIVO rozhraní
  • Identifikovat dosud nechráněné položky

Pro další informace navštivte tuto stránku.